Till startsidan

Om oss Gör din beställning Elektroniskt chip till brickor Här visas våra produkter inom öronmärkning Färger och prägling av brickor Öronmärken startsida SAJVE startsida
c

 

 

Prislista

Olika typer av brickor och tillbehör


Adamatic- är den minsta brickan. Nålen är tunn och hållbar med vass spets, vilket gör den lätt att applicera och det gör inte ont. Det finns plats för 6-8 tecken på var sida. Till Adamatic kan du använda både den lilla tången och den stora automattången.
Brickan levereras i kartor om 10 st.
Adamatic passar även för individmärkning av renar till slakterier.


Bubblegum- är den mjuka gummibrickan som lätt kan skäras isär då den blir i två delar. Mjukheten gör att den inte fastnar lätt i stängsel, kvistar mm. Bredden gör att texten blir stor och syns lätt. Spetsen på nålen är stjärnmönstrad för att underlätta appliceringen.
Bubblegum appliceras med den lilla tången som är speciellt anpassad för just denna bricka.


Babe- är brickan som liknar de vi sett förut men är mindre. Här finns plats för text i två rader och den syns mycket väl. Den lilla tången är densamma som för Bubblegum.


Button- heter den runda knappen. Brickan appliceras i örats mellandel. Du använder den lilla tången som lätt ryms i fickan. Knapparna sitter fast i tången vilket gör att det går att ladda innan brickan sättas fast .


D-brickan- är den stora nötbrickan. Denna bricka har metallinlägg i nålen och hondelen. Den är inte lämplig för djur som vistas ute hela vintern i minusgrader.

BILD PÅ D-BRICKAN KOMMER!


Nyhet-elektroniskt chip

Alla dessa brickor kan utrustas med ett litet chip sk transponder. I Bubblegum, Babe och Button ligger chipet inuti nålen. På Adamatic läggs chipet längs örat i en liten låda av plast.
Avläsning kan göras med en liten handenhet som kan utrustas med en stav för att utöka avståndet till djuret.
Avläsning kan göras med en sk dörrkarm som djuren springer igenom. Avläsaren registrerar vilka nummer som passerat.


Två tänger finns

Den lilla som laddas för varje bricka och den stora som laddas med 10 brickor åt gången.

Lilla tången
Ladda med en bricka vid varje märkning. Endast 19 cm lång, ryms i fickan.

Stora trången
Ladda en karta med 10 brickor och märk, snabbt och enkelt.


En smidig väska att bära tång och brickor i: